Goud Eigenschappen

Goud kan niet roesten. Dit is een zeer waardevolle eigenschap. Dankzij dit, en zijn bijzondere glans, wordt goud de ‘koningin van de metalen’ genoemd. Toch is puur goud niet bruikbaar, het metaal is namelijk erg zacht. Gemengd met andere metalen is het echter zeer nuttig. Goud geleidt stroom goed, iets minder goed dan zilver, maar doordat het niet roesten kan, wordt het gebruikt in bijvoorbeeld de elektrische kwaliteitsschakelaars en hoogwaardige connectoren. Ook in verschillende elektronische componenten wordt er gebruik gemaakt van goud.

Goud reflecteert licht zeer goed, ook ultraviolet licht wordt door goud gereflecteerd, iets wat zilver niet kan. Daarom wordt goud in de ruimtevaart gebruikt, als coating voor o.a. kunstmanen. Verder wordt een spray waar goud in zit gebruikt voor luxe kantoorramen.
Door de waarde en de bijzondere glans van goud, wordt dit metaal veel gebruikt voor sieraden. Maar ook in de tandheelkunde wordt goud gebruikt, voor gouden vullingen of een gouden tand. Dit wordt al van oudsher gedaan door de welgestelde mensen. Nu willen mensen ook nog wel eens gouden tanden of vullingen, maar dan zijn het vaak de kiezen zodat het niet voor iedereen meteen zichtbaar is. Het is namelijk een duur grapje wanneer u het goud gaat gebruiken in uw mond. Het zal voor u wel een stuk stoerder aanvoelen wanneer u goud in uw mond heeft. Maar let op, ook dit kan in uw mond kapot gaan!

Het bijzondere van goud is dat het heel goed te vervormen is, zo kan een blokje goud van slechts 1 gram verwerkt worden tot een plaat bladgoud van ongeveer een vierkante meter. Goud wordt ook in de medische wereld gebruikt. Het is een middel tegen bepaalde vormen van reuma, en het wordt gebruikt voor kankeronderzoek. Het is een goed teken dat de goud eigenschappen ook op dit moment nog goed worden benut. Goud is een belangrijke bron van inkomsten voor veel mensen, maar het kan voor sommige mensen ook zorgen voor verdere toekomstmogelijkheden. Als er onderzoeken gedaan kunnen worden door goud vanwege de goud eigenschappen kan het zomaar zijn dat dit voor mensen gaat betekenen dat zij langer kunnen leven. Dit is een positief aspect waar veel mensen van gaan genieten! Goud moet niet schaars worden, goud moet gebruikt worden in de medische wereld zodat er meer onderzoek gedaan kan worden. Tegenwoordig wordt er wel meer onderzoek gedaan, maar wel alleen als men echt denkt hier wat mee te kunnen bereiken, want de onderzoeken zijn erg duur. Het gaat er voor zorgen dat er ontwikkelingen in de wetenschap gaan komen, maar deze kunnen alleen waar worden gemaakt als er voldoende goud blijft bestaan en dat de goud eigenschappen hetzelfde blijven, maar daar hoeven wij ons gelukkig geen zorgen over te maken.

De goud eigenschappen zorgen er voor dat veel mensen in goud willen gaan investeren. Toch wordt er nu minder gedaan met goud dan vroeger. Vroeger wilde men het goud echt hebben om de goud eigenschappen, maar nu gaat het mensen echt om de waarde, zij willen goud hebben om de kunnen pronken en om te laten zien dat zij veel geld in hun bezit hebben. Veel mensen kennen de goud eigenschappen niet, zij hebben misschien wel goud in huis zonder dat zij het weten. Daarom is het juist zo goed dat de goud eigenschappen in het daglicht worden gezet, zodat andere mensen ook eens na gaan denken of dat zij misschien goud in huis hebben. Dit kan er voor zorgen dat het goud weer wat minder schaars wordt, dit goud kan dan ook weer op de markt worden gebracht en zorgt er voor dat er nieuwe mensen weer kunnen gaan investeren in goud. Het goud is gewild vanwege de grote waarde, maar er zijn ook mensen die het goud nog puur willen vanwege de goud eigenschappen. Het gaat hierbij dan om de mensen die iets willen hebben wat niet kan roesten. Als mensen iets aan het maken zijn, kan het best voordelig zijn om een product te gebruiken dat niet gaat roesten. Als iemand veel geld heeft, kan iemand hier ook best in gaan investeren door de goud eigenschappen te gaan bekijken en het te laten maken in goud. De waarde blijft dan stijgen, het is namelijk wel een investering in goud wegens de goud eigenschappen , maar u heeft dan goud in huis gehaald. Als het na een tijdje toe is aan een opknapbeurt, omdat u liever iets anders ziet dat het glimmende goud, dan kunt u het om laten smelten of u kunt het zo laten verkopen. Het kan u dan nog een aardig zakcentje op gaan leveren. Laat u daarom goed informeren over de goud eigenschappen, dan kunt u namelijk gaan kijken of dat u nu misschien nog goud in uw woning heeft.

Tegenwoordig wordt goud ook nog veel in de ruimtevaart gebruikt ook bij de tandarts komt u het nog veel tegen, denk maar eens aan de gouden vullingen. Let er wel op dat wanneer andere mensen weten dat gouden vullingen heeft, dat andere mensen hier echt op kunnen gaan azen. Er zijn zelfs verhalen die zich de ronde doen dat veel mensen worden vermoord omdat andere mensen de gouden vullingen willen hebben. Puur omdat hier weer wat goud te vinden is om te kunnen verkopen, als mensen geld nodig hebben doen zij de raarste dingen, let dus goed op de goud eigenschappen en waar dat u het geld gaat verstoppen. Het is belangrijk dat u de goud eigenschappen kent om er achter te komen of dat u nog goud in huis heeft, maar u moet ook goed kijken wat de goud eigenschappen gaan doen, hat kan namelijk zijn dat u wilt gaan investeren in een gouden stoel, of een gouden hekwerk voor in de tuin. Denkt u er dan wel aan dat dit zichtbaar is voor andere mensen en dat goud met zijn goud eigenschappen erg diefstal gevoelig is.